MALATYA / YEŞİLYURT - Mahmut Çalık Anadolu Lisesi

“Filistin duyarlılık ve farkındalık” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri sayın müdürümüz Mustafa Kaban tarafından verildi

7 Ekim ' den bu yana Filistin ' de yaşananları hiçbir şekilde göz ardı edemezdik. Mahmut Çalık Anadolu Lisesi olarak bizler de öğrencilerimizle ve  öğretmenlerimizle  hızlı ve etkili bir şekilde farkındalık oluşturmak  ve sanatsal bağlamda bir duyarlılık göstermek istedik. Bu bağlamda Resim Öğretmenlerimiz  Tuba Ertem  ve Ahmet ÖZÇELİK ve Tarih Öğretmenimiz Abdulsamet PELEN koordinasyonunda Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekmek için  "Yüreğimde Filistin " konulu resim sergisi ve resim yarışması düzenlendik. Resim yarışmasının  ardından yarışmaya katılan ve dereceye giren okulumuz 11/ E öğrencilerinden Hacer TURAN ve İremsu SEL  öğrencilerimize okulumuz müdürü Mustafa KABAN tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde konuşan  Mustafa KABAN ,  inanıyoruz ki bu tür etkinliklerle soykırıma karşı bir ses çıkarmış oluyoruz. Gazze’deki çocukların farklı manada sanat ile sesi olmuş oluyoruz. Bu tarz sanatsal çalışmalarla konuya olan duyarlılık ve bilinç daha da artacak ve dünyada böyle bir soykırım bir daha yaşanmayacak , dedi. Konuşmasının sonunda süreci yöneten öğretmen ve öğrenci arkadaşlara teşekkür etmesinin ardından ödül töreni son buldu.

04-04-202404-04-202404-04-2024

Yayın: 04.04.2024 - Güncelleme: 04.04.2024 18:31 - Görüntülenme: 157